Новини

Пісні «Братів Гадюкіних» переспівають всім світом

Пісні «Братів Гадюкіних» переспівають всім світом


12 квітня 2011


Концерт пам’яті Сергія Кузьмінського, що відбудеться 3 червня в київському Палаці Спорту має стати наймасштабнішою подією року в українській рок-музиці – такі висновки можна зробити за підсумками прес-конференції «Братів Гадюкіних» та провідних українських рок-музикантів, що відбулася 12 квітня в інформаційній агенції «Українські Новини». Під час зустрічі з пресою, організатори концерту підтвердили попередню інформацію про те, що в створенні триб’юту  легендарних «Братів Гадюкіних» візьмуть участь 17 найпопулярніших рок-груп серед яких «Океан Ельзи», «Воплі Відоплясова», білоруси «Ляпіс Трубєцкой», «ТНМКонґо» , «Бумбокс», «Мандри», «ТІК», «ДахаБраха», «Перкалаба», «The Вйо», «Mad Heads XL», «Димна Суміш», «Кому Вниз», «Гайдамаки» та «Гуцул Каліпсо».


Концептуально концерт пам’яті Сергія Кузьмінського відбуватиметься в форматі «джем-сейшену», під час якого упродовж всього вечору гратиме оригінальний склад групи «Брати Гадюкіни»,  з яким виконуватимуть власні версії на пісні «гадів» вокалісти сімнадцяти гуртів-учасників концерту. Вже наприкінці квітня «Брати Гадюкіни» почнуть репетирувати програму концерту з усіма виступаючими музикантами, а напередодні концерту, 2 червня, в Палаці Спорту відбудеться генеральна репетиція шоу.

Залучивши до участі в концерті пам’яті Сергія Кузьмінського найпопулярніших рок-музикантів, для «Братів Гадюкіних» було вкрай важливим забезпечити доступність квитків, щоб на концерт могли потрапити всі шанувальник гурту. Вже з 18 квітня квитки на концерт потраплять у продаж, а їхня вартість коливатиметься від 120 до 350 гривень. До того ж 3 червня в Палаці Спорту володарі квитків безкоштовно отримають компакт-диск із записами кавер-версій всіх учасників триб’юту «Братів Гадюкіних».

В той час, коли йтиме підготовка  до концерту, на сайті EX.UA триватиме відкритий конкурс на створення реміксів на пісні «Братів Гадюкіних». Користувачі мережі зможуть скачати розведені музичні та вокальні треки сімнадцяти пісень «Братів Гадюкіних», і на їхній основі створити свої ремікси. Кращим обробкам пісень «Гадюкіних» буде надано статус офіційних, а автори реміксів отримають всі права на використання творів.

Окрім створення реміксів, користувачами Інтернету збиратиметься «Народний Архів Гадюкіних». Організатори концерту «Я вернувся домів» оголосили про початок пошуку та збору  аудіо, фото,та відео файлів, пов’язаних із Сергієм Кузьмінським та творчістю «Братів Гадюкіних». З’ясувалося, що найвідоміші українські рокери у власному архіві не мають нічого, крім компакт-дисків із записами своїх пісень.

Для «Братів Гадюкіних» та всіх учасників концерту є важливим вшанування пам’яті Сергія Кузьмінського та надання «другого життя» та осучасненню його пісень. Цей захід також може слугувати початком формування гарної традиції вшановування видатних українських музикантів такими некомерційними (як для меценатів, так і для музикантів) проектами.

Проведення такого масштабного заходу не було б можливим, якщо б не меценатська підтримка концерту провідними українськими компаніями, серед яких «Райффайзен Банк Аваль», страхова компанія «UNIQA», Національна  мережа  будівельно-господарських гіпермаркетів  «Епіцентр», Інвестиційна група «ІТТ», мережа заправних комплексів "ОККО" та компанія "Оболонь". Окрема подяка друзям групи «Брати Гадюкіни», які долучилися до проекту і допомагають в організації та створенні концерту: Михайлу Крупієвському (компанія «Фільм Плюс Продакшн», Стасу Кушпітовському (компанія «Zinteco»), Віктору Приходько (компанія «ПРО-ТВ»).

Вшанування таланту Сергія Кузьмінського вже на етапі підготовки концерту пам’яті перетворилося на масштабний соціально-мистецький проект, до якого можуть долучитися шанувальники «Братів Гадюкіних» з усього Світу.

ДРУЗI

Райффайзен Банк Аваль
ESSE Production House
Радіо Рокс